Plantdagen en andere activiteiten

okt 10, 2023

Foto's: Rebke Klokke, Maud Aarts, Jessica van Bossum, Dagobert Bergmans en Marja Hurenkamp

Deze winter gaan we weer duizenden bomen planten. Daar kunnen we wel wat extra hulp bij gebruiken, Op een aantal plantdagen gaan we samen aan de slag om de planten de grond in te krijgen en nazorg te geven die ze helpt om de eerste jaren te overleven. Vorig jaar plantten we in een paar weekenden ruim 5000 bomen en struiken. Heerlijk om samen aan het werk te zijn, ieder naar eigen vermogen, en aan het eind van de dag voldaan op het resultaat te terug te kijken.
Hier vind je de data en meer informatie. Meedoen? Neem contact met ons op.

Steeds vaker krijgen we vragen over het voedselbos en verzoeken om te mogen rondkijken. Daar zijn we erg blij mee! Een voedselbos is nieuw, en een beetje uitleg is wel handig om te snappen waar je naar kijkt, als je een keurig weiland ziet veranderen in iets wat verdacht veel op chaos lijkt. We nemen daar graag de tijd voor. Regelmatig geven we op zaterdagochtend een rondleiding, waar we je bijpraten over wat we aan het doen zijn, en waarom. Op de activiteitenpagina vind je de actuele data. Een (groeps)rondleiding op maat is ook mogelijk.

Het kan zijn dat je wat nauwer betrokken wilt zijn bij de ontwikkelingen van het voedselbos, en zelf de handen uit de mouwen wil steken. In de opstartfase van het voedselbos kunnen we veel hulp gebruiken. Als de oogst eenmaal op gang komt zal het bedrijf draaien op betaalde krachten, zoals iedere andere boerenonderneming. Elke vrijdagochtend werken we met een groep vrijwilligers aan wat er die week moet gebeuren. Wat er te doen is hangt af van het seizoen. Bijvoorbeeld wieden, bomen planten, aanplant verzorgen, aanbinden van bessenstruiken, invasieve planten weghalen, zaaien of plukken. Je bent lekker buiten bezig met andere mensen uit de buurt, en met je handen in de aarde zie je langzaam het voedselbos ontstaan. Lijkt je dat wat? Neem contact met ons op. Ook om eventueel andere manieren te bespreken waarop je zou kunnen bijdragen. Hier vind je meer informatie.


Hopelijk tot ziens in Voedselbos Glanerbeek.

15 aug, 2024
Het oogsten is begonnen! Een jaar na de aanplant halen we al meer dan honderd kilo bessen van de Bongerd - en ook het grote fruit komt op gang.
06 jun, 2024
Vanaf half mei is de honingbes rijp. Verstopt onder de blaadjes zie je 'm gauw over het hoofd. De vogels gelukkig ook.
Na de extreem natte winter is het toch gelukt om al het plantgoed de grond in te krijgen. En dan gaa
31 mei, 2024
Na een extreem natte winter begint de zon te schijnen.. en de aanplant te groeien!
13 apr, 2024
Sinds april hebben we er twee krachten bij op de kwekerij: Ijverig, effectief, en oergezellig.
27 jan, 2024
Heel wat planten gingen al de grond in. De nattigheid zorgt voor vertraging. Daarom extra plantdagen In februari en maart
18 jan, 2024
Na twee jaar plannen maken ligt er nu een nieuw ontwerp-bestemmingsplan.
11 jan, 2024
Regen, regen, regen.. De beek treedt buiten haar oevers en de eenden zwemmen rond de jonge aanplant.
03 jan, 2024
Afgelopen november haalden Jessica's ouders met een crowdfunding-actie een enorm bedrag op.
22 dec, 2023
De historische esgrond vlakbij de beek moet een open karakter houden. Daar gaan onze paarden voor zorgen.
20 okt, 2023
Het ontwerp van het voedselbos is een flinke puzzel. Hoe krijgen we de juiste plant op de juiste plek?
Meer berichten
Share by: